dgj174 Swiss Embassy in Nairobi, Kenya, Kenya , 2011

Fotograf: dgj

Fotograf: dgj

Fotograf: dgj

Fotograf: dgj

Fotograf: dgj

 

The chancellery describes a spiral, which accommodates the slight slope of the building site and surrounds a central courtyard as an outdoor room. The courtyard opens to the west to the entrance area to the east toward the garden, creating differentiated zones of privacy and security.

In order to maintain the high quality of the exterior, the building is oriented south, thus leaving the northern garden with two large trees untouched.

The gently sloping ramp along the courtyard works as an access balcony to all areas of the building. The entrance area directly separates the access for employees, the public sector and visitor for the visa and consulate offices. For all user groups separate entrances and security gates are available.

The rising arrangement of rooms, the building is divided into areas that are at a level and are accessed via a common approach zone (mini lobby). Within this zone are light partitions individual offices, without the great constructive effort and can be converted back.

The orientation of the building and the constrction of the outher shell was optimized in a way to minimize the effort of conditioning the space (heating or cooling).
Thus the cost of technology and energy consumption are negligible.

The sun goes round in a very steep angle from east to west. Thus the structure was formulated as an elongated spiral in east-west direction. The east and west facades have been reduced in area and trained in the east with a small opening portion. The exterior facade was profiled so deep-set windows get shaded by the overlying parts. The arcade around the courtyard with a shaded roof also provide transparent photovoltaics. The building is designed as a slim one-sided acess wing which promotes cross ventilation via the exterior facade and the courtyard.

The energy concept of the building works in island operation without an external power supply throughout the whole year. Therefore the low-pitched roof
has been activated with photovoltaic modules .

项目时间 Aug 15 2011 - Okt 01 2011
功能Embassy
建筑面积 1,900 m²
建筑体积 5,700 m³
委任员 Swiss Confederation, Federal Office for Buildings and Logistics
委任方Competition
项目团队: Anne Bauer, Simon Gallner
项目阶段: Competition Entry